Дограма

PVC дограма - Произвеждаме два вида пвц прозорци и врати - български и немски.

PVC Дограма KÖMMERLING - Нова немска система, директен внос от Германия

Профайн ГмбХ - International Profile Group – е световен лидер в производството на пластмасови профили за прозорци и врати, известен и със своите решения в сферата на слънцезащитните системи и PVC-плоскостите. Със своите марки КВЕ, KÖMMERLING и TROCAL, компанията е представена в 29 производства в 22 страни. Производствените звена се намират в Германия, Франция, Италия, Испания, Русия, Украйна, САЩ и Китай. В компанията, чиято централа е в Тройсдорф/ Северен Рейн-Вестфалия, работят 3.000 души в различни страни на света.

 

  Прозорци KÖMMERLING 70                Прозорци KÖMMERLING 76                Прозорци KÖMMERLING 88              

 

VivaplastPVC Дограма "Вива пласт" - произведена в България по австрийска технология.

Предлагаме пет и седем камерни системи на „Вива пласт”, като използваме съответно 32 мм и 44 мм. стъклопакети. Системата се произвежда повече от 10 години по изцяло австрийска технология в гр.Шумен. Укрепващият метал, който използваме е 1.5 мм. Неговата роля е много важна.Той осигурява здравината и линейното разширение.

Обковът, който използваме при българските прозорци е без никакъв компромис в качеството и сигурността. Залагаме на един от лидерите на пазара- „Рото”. Обковът е немски, със специално нанопокритие срещу агресивния морски въздух във Варна. Всички наши български прозорци са със секюрити обков.

Да поговорим и за стъклопакетите. При пет камерната българска PVC дограма използваме 32 мм. стъклопакети изработени машинно от две 4 мм.-ви флоатни стъкла. Стъклопакетите са двубариерни, като първата бариера е бутилкаучук, а втората e силикон, полиуретан, полисулфид или друг пълнител. За седем-камерната дограма използваме 44 мм. стъклопакети с три стъкла.

С това темата за стъклопакетите не се изчерпва. Важно е да се знае, че именно стъклопакетите са реална инвестиция. Те заемат около 85 % от площта на отворите за дограма и от техните характеристики зависи комфорта на обитаване на вашия дом. Можем да предложим стъклопакетите да бъдат изработени от специални стъкла. Изборът на стъкла зависи от различни фактори. Комбинациите от различни стъкла са много и ще маркираме само някои от тях :

  • комбинация от бяло и нискоемисийно или "к" стъкло - използва се предимно на северни фасади. Такъв стъклопакет намалява топлинните загуби до 30%. Не се препоръчва за южни и западни фасади, защото през лятото създава парников ефект и охлаждането на жилището се затруднява.
  • комбинация от всесезонно и обикновено флоатно стъкло - при тази комбинация имаме съчетаване на качествата на нискоемисийното стъкло, с което запазваме топлината в дома и стъкло, което спира топлината от слънчевото греене. Това стъкло има слънчев фактор 30, т.е. спира около 30% от топлината отвън.
  • комбинация от нискоемисийно стъкло и рефлекторно стъкло. При тази комбинация слънчевият фактор е 40  и имаме огледален ефект на стъклата. Тук е необходимо да се закалят рефлекторните стъкла.

Съществуват и много други комбинации, включително и с обемно оцветени или орнаментни стъкла.

Вива пласт – експлоатационни показатели:

 

5 камерна – 70 мм

7 камерна – 85 мм

Водонепропускливост

8А И 7В

Устойчивост на вятър

С1

С2

Относителна въздухонепроницаемостна фугите  

КЛАС 4

КЛАС 4

Претеглен индекс на изолация от  въздушен шум

Rw (C;Ctr)=32 (-2;-5)db

Rw (C;Ctr)=35 (-2;-5)db

Коефициент на топлопреминаване

До Uw= 1,31  W/(m2.K)

До Uw=0,63 W/(m2.K)

 

Алуминиева дограма

Произвеждаме и предлагаме богата гама Aл. дограма от следните доставчици и системи: Алумил, Етем, Алтест.
Алуминиевата дограма е два вида - с термопраг (т.н. прекъснат термомост) и без термопраг.  Алуминиевата дограма през последните години все повече се използва предимно в обществени сгради. В зависимост от различни фактори се препоръчва и съответната система. Алуминиева дограма без термопраг се използва предимно за интериорни решения или в сгради, където не се изисква поддържането на определена температура. Използва се и при решаването на остъкления с единично стъкло и 10мм. витрини (т.н безшпросно остъкляване).
Web Systems