KÖMMERLING:

Престиж,
сигурност,
топлина

PVC дограма KÖMMERLING

Премиум прозорци с немска прецизност във всеки детайл

Profine GmbH – International Profile Group – е световен лидер в производството на пластмасови профили за прозорци и врати, известен и със своите решения в сферата на слънцезащитните системи и PVC-плоскостите. Със своите марки КВЕ, KÖMMERLING и TROCAL, компанията е представена в 29 производства в 22 страни. Производствените звена се намират в Германия, Франция, Италия, Испания, Русия, Украйна, САЩ и Китай. В компанията, чиято централа е в Тройсдорф/ Северен Рейн-Вестфалия, работят 3.000 души в различни страни на света.

Премиум качество и дизайн Премиум качество и дизайн

Системите KöMMERLING показват превъзходство по всички показатели.

Зад KöMMERLING стои близо 40-годишна история. Това са 40 години развойна дейност. Цели институти работят, за да изучат и подберат нови материали и да създадат продукт с най-високо качество. Обмислен и подложен на изпитания е и най-малкият детайл. Всяко уплътнение или винтче е точно на мястото си, за да даде най-добър резултат. А детайлите са важни, защото имат отношение и влияят на цялостното качество.

Това е причината немската дограма да дава много добри резултати по всички показатели на изпитване.

Най-важен за потребителите е показателят топлоизолация. KöMMERLING е с близо 10% по-добри топлоизолационни качества от българската дограма, например.

Друг важен показател е водонепропускливостта и устойчивостта на вятър. И тук резултатите на KöMMERLING са по-добри. Това е от голямо значение, защото от този показател зависи дали и колко дограмата ни ще издържа на дъжд и напор на силен вятър. Когато жилището ни е на по-високите етажи тази устойчивост е от изключително значение. Затова е добре да инвестираме в по-качествена дограма, която да ни осигури по-голяма сигурност.

Самата структура (геометрията) на немската дограма е прецизно пресметната и изработена, за да издържа по-голямо натоварване. Освен това от геометрията зависят още отводняването и вентилацията на дограмата.

Уплътненията при немската дограма са от такъв материал, при който почти няма съществена разлика между зимата и лятото. Знаете, че през зимата от ниските температури повечето уплътнения стават по-твърди и съответно прозорците се затварят по-трудно. При немските системи е използван такъв материал, който не се влияе от температурните разлики.

Агенция дограми и фасади притежава сертификати и референции, издадени от немския концерт Профайн груп, който ни разрешава да произвеждаме дограмата KöMMERLING . За да получи правото да произвежда немска дограма всяка фирма минава през щателно проучване и оценка.

Освен това Профайн груп осигурява на фирмите, заслужили тяхното доверие, и техническа помощ. При по-особени случаи ние получаваме от тях помощ и техническа обосновка при решението какъв точно профил да изберем в дадена ситуация. Немските специалисти проучват региона, какви са климатичните особености, изискванията към самия прозорец и дават точно предписание каква дограма е най-добре да се постави в този случай.


PVC Дограма
KÖMMERLING – 70mm

5 камерна PVC дограма


PVC Дограма
KÖMMERLING – 76mm

5/6 камерна PVC дограма


PVC Дограма
KÖMMERLING – 88mm

7 камерна PVC дограма