Новини

Избор на правилната дограма за прозорци

дограма за прозорци

Изборът на дограма за прозорци е важна стъпка, която значително влияе върху комфорта, енергийната ефективност и визията на Вашия дом, административен офис или търговско пространство.

Вземането на информирано решение при изборът на дограма за прозорци би Ви спестило както множество последващи, така и значителни финансови разходи в много направления – за електроенергия, при неочаквани аварии и в случай на необходимост от непредвидена подмяна.

На какво трябва задължително да обърнем внимание, когато избираме дограма?

Основните фактори при избор на дограма за прозорци, които трябва да ви водят са материала, от който е изработена, свойствата, които притежава, съотношението цена-качество и разбира се –  естетика.

Материал на дограмата

Най-популярните материали за изработка на дограма са PVC и алуминий. Като специалисти с богат професионален опит и обемно портфолио от множество големи и малки жилищни и административни сгради, ние съветваме нашите клиенти да заложат на PVC дограма, когато става въпрос за многоетажни жилищни сгради. Еднофамилни и двуфамилни къщи, както и високи, бутикови сгради изискват индивидуален подход.

PVC (поливинилхлорид) дограмата е една от най-популярните и разпространени на пазара. Тя се отличава с добра топлоизолация и звукоизолация, дълъг живот и лесна поддръжка. PVC дограмата е устойчива на влага и не се влияе от климатични промени. На практика, PVC дограмата покрива изискванията на всеки клиент.

Предимства на PVC дограмата за прозорци, които я превръщат в перфектния избор за всяка сграда

  • Цена: Противно на очакванията, въпреки че притежава всички тези свойства, PVC дограмата е на достъпна цена и се отличава с изключително добра енергийна ефективност, което в наши дни е приоритетно изискване на всеки клиент.
  • Енергийна ефективност: това е основно перо при избор на дограма за прозорци. Оказва се един от най-важните приоритети и на строителите на мащабни сгради, тъй като ниската консумация на енергия е основно перо при изграждането на устойчиви и екологично съобразни постройки, които са ориентирани към опазване на природата и изграждане на по-добро бъдеще.
  • Поддръжка: PVC дограмата е лесна и удобна за поддръжка, което е важен елемент при избора на дограма за прозорци, тъй като животът на дограмата до голяма степен зависи от начина, по който се грижим за нея в ежедневието си и възможностите, които самият материал дава за поддръжка.

Стъклопакетът – онзи елемент от дограмата за прозорци, който е от първостепенна важност

Стъклопакетът е сърцето на дограмата. Всички нейни качества зависят до голяма степен от вида и качеството му.

На пазара съществуват 3 основни вида стъклопакети:

  • Еднокамерни: Състоят се от две стъкла с въздушна междина между тях. Предлагат базова изолация и са подходящи за региони с умерен климат.
  • Двухкамерни/ тройни/: С три стъкла и две междини, тези стъклопакети осигуряват по-добра изолация и са подходящи за по-студени региони.

Тройните стъклопакети са най-предпочитани и едновременно с това най-препоръчвани от производителите на висококачествена дограма, тъй като са гаранция за получаване на желания ефект от поставянето на нова дограма за прозорци.

Естетичен фактор: важен, но не и приоритетен в сравнение с останалите стъпки в избора на дограма за прозорци

Разбира се, никой не би могъл да отрече, че дограмата на прозорците е силно забележим елемент от цялостния интериор на жилищата и оказва огромно влияние върху визията на всяко помещение.

На пазара съществуват множество вариации, когато стане дума за дограма, но нашият опит показва, че ако дадено помещение изисква поставянето на дограма, която няма опции за различни цветове и стилове на формите, то е препоръчително да заложите на качеството и останалите свойства, които притежава.

В противен случай последствията биха били както финансови, така и засягащи пряко цялата сграда.

В наши дни, всяка иновативна и висококачествена дограма за прозорци притежава изчистен и стилен дизайн, който пасва идеално на всякакъв вид интериор, а повечето наложили се на световния пазар брандове като Kommerling залагат на класически и ненатрапчиви визии, защото не целят привличане на внимание, а изпълняване на основните функции на дограмата за прозорци – шумоизолация, липса на топлинна загуба и висока икономия на разходи.

Съвети за намиране на най-доброто решение

Във всички случаи, бюджетът е на първо място, но той трябва да бъде съобразен и с някои други елементи, а именно:

  • Къде се намира сградата (географски район)?
  • Какъв е климатът там и какви са най-ниските и най-високите температури?
  • Какво е изложението и кои са слабите места на всяко едно помещение?
  • На кой етаж е жилището?

Отговорите на тези въпроси до голяма степен определят нуждите на сградата от гледна точка на дограма и биха могли да ви насочат към правилния избор.

Разбира се, съставете си ясен бюджет и разгледайте опциите в този ценови диапазон. Важно е да се отбележи, че по-голямата първоначална инвестиция в качествена дограма ще се възвърне чрез спестените енергийни разходи.

Консултация със специалистите от Агенция дограми и фасади – бързо, лесно, удобно и полезно

Потърсете мнението на професионалисти, които могат да ви предложат най-доброто решение за вашите нужди и да ви предоставят информация за най-новите технологии и материали.

Избирайки Агенция дограми и фасади за Ваш съмишленик в избора и поставянето на дограма за прозорци, Вие ще откриете доверен партньор в лицето на нашите специалисти.

Ние изцяло разбираме нуждите на своите клиенти и с оглед създаването на комфорт и улеснение при избора на дограма, създадохме своя подвижен офис, който ще превърне процеса по избиране и поръчване на нова дограма в истинско удоволствие.